Scapa de muste, solutii si insecticide
Mustele fac parte din ordinul Diptera, familia Muscidae si sunt insecte daunatoare care isi fac simtita prezenta in special in sezonul cald. Pot fi intalnite atat in interior, cat si la exterior. Mustele sunt insecte deranjante, dar si daunatoare pentru om, intrucat pot depune oua pe diferite alimente, contaminand mancarea. De asemenea, pot deveni vectori pentru transmiterea unor boli. In cazul unei infestari cu muste, trebuie avute in vedere intreprinderea unor masuri specifice, precum si efectuarea tratamentelor de dezinsectie inca de la primele aparitii ale acestora.

Semnele infestarii
Avand in vedere ca sunt insecte usor de observat, iar zgomotul produs de acestea este sesizabil, prezenta unei infestari cu muste poate fi destul de evidenta. Un alt semn al infestarii poate fi prezenta oualor sau a larvelor in alimente. Acest lucru se poate intampla daca alimentele nu sunt impachetate si depozitate corespunzator sau sunt lasate intr-un spatiu deschis, frecventat de muste.
Tipuri de tratamente
Este indicat ca tratamentele pentru combaterea mustelor sa se efectueze inca de la primele semne de infestare. Acestea se pot efectua mai ales pe parcursul sezonului cald, cand gradul de infestare poate creste considerabil. De aceea, se recomanda repetarea acestora la 3-4 saptamani sau mai des, daca este necesar.
In ceea ce priveste combaterea mustelor, atat la exterior, cat si in interior, inainte de aplicarea oricarui tratament, este importanta curatenia spatiului ce urmeaza a fi tratat. Mai exact, primul pas il reprezinta identificarea surselor care atrag si favorizeaza dezvoltarea acestor daunatori. Printre cele mai des intalnite, se pot enumera: spatiile cu deseuri, dejectii de animale, compost, alimente in putrefactie etc. Asadar, pentru prevenirea lor, dar si o combatere eficienta, este recomandat ca zonele in care mustele isi pot depune ouale sa fie izolate si igienizate.
Combaterea mustelor la exterior
Pentru combaterea mustelor la exterior sunt indicate tratamentele cu insecticide de contact, aplicate prin pulverizare. Solutiile se pot aplica cu orice tip de pulverizator. Pentru rezultate optime, se recomanda aplicarea solutiei utilizand nebulizatorul, foggerul sau atomizorul. Astfel, solutia patrunde mai bine in vegetatie si se realizeaza o aplicare mai omogena. In functie de insecticidul ales, se vor respecta recomandarile mentionate pe eticheta. Insecticidele se aplica pe toata vegetatia, pe peretii din jurul spatiului tratat si pe toate obiectele pe care se pot aseza mustele.
Este important de mentionat ca in momentul aplicarii insecticidelor, precum si o perioada de timp dupa aplicarea insecticidului, in functie de specificatiile acestuia, copiii si animalele de companie vor parasi zona tratata.
INSECTICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE MUSTE EXTERIOR:
Sunt substante biocide folosite pentru tratamentele impotriva mustelor, majoritatea actionand asupra sistemului nervos al insectei. Impotriva mustelor sunt recomandate insecticidele de contact, concentrate, ce se dizolva in apa, conform dozelor recomandate. Solutia se aplica utilizand echipamente specifice, in special in locurile unde activitatea insectelor este mai pronuntata (pe vegetatie, pereti etc.).
TE PUTEM AJUTA SA SCAPI DE MUSTE. SUNA ACUM LA 0757462862!
Sursa articol https://www.pce.ro/
Sursa foto: https://atlas-geografic.net/
Lasă un răspuns